Spännande framtid med e-mobility – är du med?

Utbilda dig inom e-mobility, det är en framtidsutbildning! Nu står vår fordonsindustri i kanten till ett systemskifte där eldrivna bilar och andra fordon utvecklas snabbt. Den som utbildar sig till elektroingenjör med fordonsinriktning kommer att vara på rätt plats i framtiden – och redan idag! Det finns utbildningar både för unga och vuxna, på högskola och i kursform.

Expertis i Sverige

Sverige har företag som ligger långt framme i utvecklingen av e-mobility, ett mycket intressant företag är shiftemobility.com som tillhandahåller tekniskt stöd och service till sina kunder dygnet runt med lokal support i hela Norden. Man är ett av sex dotterbolag till industrikoncernen North Castle AB som finns i Norden, Finland och Tyskland.

Om du vill diskutera e-mobilitet och frågor inom elbilsdrift ska du definitivt kontakta teamet på SHIFT Electric Mobility – en perfekt partner för rådgivning och service. Det finns en härlig framtidsvibe och stor kunskap eftersom man arbetat med EV:s sedan begynnelsen och ständigt tänker framåt på ny utveckling. Här finns också ett lager med reservdelar för bilar på plats i Sverige utan långa leveranssträckor, vilket gör att kunden får snabb leverans när den behövs.

SHIFT och framtiden – dare, care, share!

Teamet på shiftemobility.com är morgondagens entreprenörer som erbjuder marknadens mest kompletta lösningar. Här finns det utmärkta möjligheter för dig som kund men också för dig som studerat elektronik och vill söka dig till ett drivet och spännande framtidsföretag inom EV-service och eftermarknad.

EV-industrin står under snabb utveckling och förändras nästan från dag till dag. Om några år kommer alla offentliga fordon som exempelvis bussar i städer att vara eldrivna. För att bidra till hög kvalitet har shiftemobility.com egna träningsprogram och certifieringar för att lägga ribban på en högre standard för hela industrin. Gärna långt högre än kundens förväntningar. Det är denna mentalitet som gör SHIFT Electric Mobility så intressanta, de är helt orädda inför att spränga nya gränser eller att gå dit ingen har gått. När du kommer som kund ser de en större helhet än flera andra och kan erbjuda lösningar som inte enbart hjälper för stunden.

Med dare, care och share menar man att man vågar vara pionjärer och gå före, man har en ultraengagerad kundservice och man delar ständigt med sig av sin kunskap för att utveckla både sig själva och kunderna.

Högvoltsbatterier

Shiftemobility.com har en specialitet – högvoltsbatterier och morgondagens teknologi runt detta. Ett högvoltsbatteri är ett batteri av typ litiumjon. Det betyder att batteriet är byggt av flertalet litiumjonceller som exempelvis i samverkan med varandra kan ge en spänning på 400 volt. Om detta batteri snabbladdas under varmt förhållande – eller om bilens körts i hög hastighet – kan kylsystemet i bilen starta per automatik för kylning av batteriet medan det laddas.

En elektrisk bil har en viss räckvidd och både värme och kyla kan påverka, eller minska räckvidden. Detta beror på att både uppvärmningen och kylningen av kupén och batteriet drar effekt ur bilens batteri. En elektrisk personbil förbrukar cirka 20 kilowattimmar per 100 kilometer. Om man ska köra optimalt med en elbil behöver man köra i en hastighet av 20-55 kilometer i timmen, vilket förstås är betydligt lägre än för en bil med förbränningsmotor.

daynight