Hitta personal med rätt utbildning

Personalen är en av de största utgiftsposterna för många företag och en felrekrytering kan bli dyr. Kompetent personal är ett måste för att få verksamheten att fungera och växa. Att hitta personal med rätt utbildning kan vara både svårt och tidskrävande, men med några smarta tips kan du effektivt hitta den kompetens som ditt företag behöver. Här hittar du de tre bästa tipsen.

Ta hjälp av ett bemanningsföretag

Det absolut mest effektiva sättet att hitta personal med rätt kompetens är att ta hjälp av ett professionellt bemanningsföretag. Bravura är ett kompetent bemanningsföretag och rekryteringsbolag i Stockholm som hjälper hundratals företag att hitta personal med rätt utbildning. De arbetar inom hela tjänstemannaområdet och hjälper dig som företagare att hitta konsulter med kompetens som passar ditt behov. Du kan bland annat få hjälp med alltifrån kundtjänst till projekt som kräver specialistkompetens. IT, tech, administration, försäljning och kundtjänst är bara några av de många områden som de kan anställa inom.

Behovet av kompetens och personal förändras snabbt i dagens samhälle. Allt fler företag efterfrågar flexibilitet i rekryteringen och anställningen för att möta efterfrågan. Bravura hjälper till att hitta rätt personal oavsett om företaget behöver personal för att expandera eller för att täcka föräldraledighet eller andra vakanser. Genom att ta hjälp med bemanning sparar företaget mycket tid och kan istället fokusera på sin kärnverksamhet. Bravura hjälper företag av alla storlekar. Startups, medelstora företag och större koncerner kan få hjälp med personalbehovet. För att få veta mer om hur det fungerar eller för att påbörja rekryteringsprocessen redan idag kan du gå in på Bravuras hemsida och lämna dina kontaktuppgifter så hjälper de dig att hitta en lösning för just ditt företag.

Nätverka på universiteten

Ett annat tips, dock något mer tidskrävande, för att hitta personal med rätt utbildning är att besöka universiteten. Att nätverka direkt med studenterna gör att de tidigt får upp ögonen för företaget. Att delta på jobbmässor eller arrangera event tillsammans med studentföreningar är ett bra sätt att komma ut och träffa potentiella rekryteringar. Det är framför allt ett mycket effektivt sätt för startups och små- och medelstora företag som inte är lika välkända som stora bolag. Att vara synlig för studenterna ökar chansen att de vill komma och jobba hos er efter examen. Fördelen med att besöka en fakultet är att de flesta av studenterna har rätt utbildning, vilket minskar risken för en felrekrytering.

Var kreativ

Som arbetsgivare är det viktigt att marknadsföra sig även mot potentiella arbetstagare. Ibland kan det vara bra att kombinera flera olika sätt att nå ut till potentiell personal. Framför allt om du är ett mindre bolag med begränsad budget är det viktigt att vara kreativ. Försök komma på sätt som gör att ditt företag står ut i mängden i rekryteringsprocessen. Vad kan ni erbjuda som inte de andra bolagen kan erbjuda? Hitta företagets styrkor och använd det för att hitta rätt personal för er.

daynight