Utbilda dig till att starta eget företag

Visste du att det finns utbildningar som fokuserar på att lära dig allt du behöver veta för att starta ett eget företag? Jo, det är helt sant! Det finns både enklare utbildningar via Arbetsförmedlingen och mer avancerade utbildningar via en yrkeshögskola.

En starta eget-utbildning passar dig som drömmer om att få öppna upp din egen butik, restaurang eller kontorsverksamhet. Alla idéer är möjliga att förverkliga. Kursen kan även vara bra för den som redan har startat ett företag och som är i behov av att förbättra sin kunskap inom försäljning, marknadsföring, ekonomi eller affärsjuridik. Att starta ett eget företag är i sig inte svårt. Det svåra är att se till så att du driver verksamheten på rätt sätt och att du faktiskt går i vinst. Allt detta kan du lära dig med en starta eget-utbildning.

Vilka kurser innehåller en starta eget-utbildning?

Hur kursupplägget ser ut beror på vilken utbildning och skola/organisation du väljer att använda dig av. Tittar man t.ex. på den YH-utbildning som Hermonds erbjuder kommer utbildningen att innehålla följande:

  • Redovisning
  • Entreprenörskap
  • Affärsjuridik
  • Marknadsföring
  • Försäljning
  • Fakturering och bokföring

Innan du väljer utbildning och skola är det således viktigt att du kontrollerar så att utbildningen innehåller alla de kurser som du är intresserad av. Tittar man t.ex. på den utbildning som Arbetsförmedlingen erbjuder är fokus mer på finansiering. Du kan till exempel få hjälp med att få din affärsidé prövad och även få hjälp med starta eget-bidrag.

Vad krävs för att starta ett företag?

För att du ska kunna starta ett eget företag finns det ett flertal saker att ha koll på. Ett bra sätt att börja planeringen är att se till att du har en bra kontorslokal där du kan arbeta i lugn och ro. Att hitta lediga kontor i Sverige är inte svårt. Hos workaround.io kan du söka efter lediga kontorslokaler i just ditt område. Här hittar du tillfälliga lokaler som kan hyras över dagen, men också längre uthyrningsalternativ.

Vad som krävs för ett starta ett eget företag beror på vilken typ av verksamhet det är som du vill satsa på. Är det en restaurang kommer du att behöva en restauranglokal och är det en butik behöver du en lämplig lokal för detta. Steg ett är dock inte att hitta den lokal som du vill använda dig av, utan det är att registrera ditt företag och hitta en bolagsform som passar dig. Idag är det vanligast att använda sig av handelsbolag, enskild firma och aktiebolag. Fördelen med det sistnämnda är att din personliga ekonomi inte kommer att påverkas av hur det går för verksamheten.

Hur mycket kostar en starta eget-utbildning?

Det är en fråga som är svår att besvara. Du kan hitta utbildningar som är helt kostnadsfria och du kan hitta utbildningar där du behöver betala för att ha möjlighet att ta del av kurserna. Vad du väljer beror främst på vad din ekonomi tillåter, men också vad det är för kunskap och kurser som du är ute efter. När du ska starta ett företag är det viktigt att vara så förberedd som möjligt. Välj därför en utbildning som är så bred och ingående som möjligt.

daynight