Gå framåt i livet: utbildning eller jobb?

Behöver du ta ett steg framåt i livet? Det finns flera vägar att gå beroende på ditt mål och var du befinner dig i livet.

En ny utmaning

Ibland behöver vi ta ett steg framåt i livet. För att utvecklas behöver vi utmanas och göra nya saker. Om du står stilla i din karriär eller precis kommit ut i arbetslivet, kan det ibland vara svårt att veta vad som är det bästa steget framåt: jobba eller utbildning.

Utbildning

När vi hör ordet utbildning tänker vi ofta på högskola, men det finns många olika slags utbildningar att gå. Innan du anmäler dig till en utbildning bör du fråga dig vad du har för mål med utbildningen. Tänk också på att det finns många utbildningar som är särskilt inriktade på arbetsmarknaden, som kan ge dig den kunskap som du verkligen behöver. Om du vill utvecklas som ledare bör du ta en executive mba, masterprogram i ledarskap hos Mgruppen. Ledarskap och management är kunskaper som alltid premieras på arbetsmarknaden.

Jobba

Du kan utvecklas mycket genom att stanna kvar på arbetsmarknaden, men gå så många internutbildningar som möjligt. Arbetsgivare behöver kunniga människor, personer med praktisk erfarenhet av att arbeta. Man kan aldrig utbilda sig till erfarenhet, utan erfarenhet kommer bara från hårt arbete. Om du är intresserad av att arbeta inom ett bristyrke, som chaufför, lärare eller inom vården, kan du också ibland få utbildningen eller delar av utbildningen betald.

daynight