3 tips för att verkligen lyckas med din utbildning – oavsett nivå

Det spelar ingen roll om du studerar på universitetet, sliter på gymnasiet för att en dag ta studenten eller gör ditt bästa på högstadiet. Att studera är ett jobb och för att bemästra det behöver du rätt studieteknik och hjälp. Här kommer tre tips för att du verkligen ska lyckas i skolan – oavsett nivå.

1#Ta hjälp av andra online

Det är många som sitter själva och försöker fixa matten, lära sig de juridiska principerna eller kunna uttala de spanska verben på rätt sätt. Det känns bara jobbigt och går knappt framåt. Bara stressigt. Helt i onödan. Vare sig du är extrovert (trivs med mycket folk omkring dig) eller introvert (behöver lugn och ro och trivs i ditt eget sällskap) eller mittemellan, så kommer dina studier ta flera kliv framåt genom att du tar hjälp. Idag kan du sitta hemma i soffan och få hjälp av en kunnig lärare eller studiecoach online. Ofta är det lättare att ta hjälp av någon som du inte känner. Ni fokuserar bara på skolarbetet och sedan kan du göra något annat. Du hittar studie- och läxhjälp online hos Läxhjälp.

2# Gå från helheten till detaljerna

För att förstå vad du läser måste du först kunna sätta in det i ett större sammanhang. Vare sig du studerar Pythagoras sats eller Vinterkriget, så måste du förstå principer och det grundläggande. Börja med basen, läs alla ingresser, och gör en tankekarta. Sedan kan du börja fokusera på detaljerna.

3# Youtube

Gå till YouTube och sök på ämnet. Titta på flera filmer, både enkla och svåra filmer. Flera gånger. Vissa filmer är bättre än andra, men genom att titta på filmer får du snabbare en förståelse av vad du ska lära dig. Genom att se en film får du både se, höra och ofta läsa kunskapen.

daynight